Τέχνη εμπνευσμένη από την Αρχαία Ελλάδα

Καλάθι Αγορών

0 Προϊόντα  - 0.00€
http://schema.org/InStock

Γεωμετρικός αμφορέας

Κωδικός Προϊόντος: GV058COD221
Διαθεσιμότητα: Σε Απόθεμα

Γεωμετρικος χειροποίητος κεραμικος  αμφορέας με πολεμιστές,800πχ 14χ8 εκ.

Τιμή: 49.50€

Γεωμετρικός αμφορέας 800πχ, Ανήκει στην μέση γεωμετρική εποχή.
Αριστουργηματικός μικρός αμφορέας , τυπικό δείγμα της κεραμικής των γεωμετρικών χρόνων.

Με τον όρο αμφορέας εννοείται ένα αγγείο με οβάλ σώμα με κάθετη λαβή αμφίπλευρα. Χρησιμοποιείτο για την αποθήκευση οίνου και ενίοτε ελαίου. Το όνομα αμφορεύς προέρχεται από το επίρρημα αμφί και το ρήμα φέρειν. Οι αμφορείς επινοήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και υιοθετήθηκαν από τους Ρωμαίους ως κύρια μέσα μεταφοράς και αποθήκευσης κρασιούλαδιού ελαιόκαρπου, δημητριακώνψαριών κ.α. Χρησιμοποιήθηκαν σε όλη τη Μεσόγειο και τις επαρχίες της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας περίπου έως τον 16o αιώνα.

Στο συγκεκριμένο αγγείο βλέπουμε γεωμετρικές μορφές πολεμιστών και γεωμετρικά σχέδια που κοσμούν το πήλινο αγγείο. ο ιδεώδης τύπος του ήρωα-πολεμιστή, ο ηνίοχος και το άλογο, ήταν σύμβολα ισχύος κοινωνικής και πολιτικής

Γεωμετρική τέχνη ονομάζουμε την τέχνη που αναπτύχθηκε από τον 11ο έως και τον 8ο αιώνα π.Χ., δηλαδή κατά τη γεωμετρική εποχή.

Ονομάζεται γεωμετρική από τα γεωμετρικά σχέδια που κοσμούν τα πήλινα αγγεία.

Επίσης, γεωμετρικές είναι οι μορφές των ανθρώπων και των ζώων, είτε είναι ζωγραφισμένες επάνω σε αγγεία είτε είναι πήλινα ή χάλκινα ειδώλια.

Τα αγγεία της γεωμετρικής τέχνης στην αρχή διακοσμήθηκαν με κυματιστές γραμμές και σπείρες που ζωγραφίζονταν με το χέρι πάνω στην επιφάνεια των αγγείων.

Αυτές οι κυματιστές γραμμές έδωσαν αργότερα την θέση τους σε ομοιόμορφους κύκλους και ημικύκλια ζωγραφισμένα με μεγάλη ακρίβεια και με τη βοήθεια του διαβήτη.

Αργότερα, απεικόνιζαν σειρές ομοιόμορφων ζώων, παραστάσεις σχετικές με τον θάνατο που μαζί με γεωμετρικά κοσμήματα κοσμούν τα μεγαλύτερα αγγεία που χρησιμοποιούνταν σαν σήματα ταφών.

Στη μικροπλαστική δεσπόζει ο ιδεώδης τύπος του ήρωα-πολεμιστή, ο ηνίοχος και το άλογο, σύμβολα ισχύος κοινωνικής και πολιτικής.

Τα έργα, αρκετά άτεχνα στην αρχή, χαρακτηρίζονται από αυστηρότητα, λιτότητα, τεκτονικότητα, σχηματικότητα και καθαρά περιγράμματα.

Με την πάροδο του χρόνου η εξέλιξη της τέχνης έχει ως αποτέλεσμα την απόδοση της ιδιότητας των μορφών και συχνά τη διάκριση διαφορετικών τεχνοτροπιών και εργαστηρίων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά το καθένα (κορινθιακό, αργειακό, λακωνικό, αττικό κ.α.).
Παράδειγμα αποτελούν τα ειδώλια αλόγων, που συνήθως παριστάνονται επάνω σε διάτρητες ή συμπαγείς βάσεις και συνήθως τα βρίσκουμε ως αφιερώματα των προσκυνητών στα ιερά της εποχής.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συνθέσεις κάνουν δειλά την εμφάνισή τους, όπως μορφές σε κύκλιο χορό, συμπλέγματα ζώων κ.α.

Η προσωπική μας αγάπη και το ενδιαφέρον για την Αρχαϊκή τέχνη, σε συνδυασμό με την μακρόχρονη εμπειρία μας στον τομέα της ζωγραφικής για περισσότερο από 40 χρόνια, εγγυάται το άριστο αποτέλεσμα της δουλειάς μας.

Συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους Έλληνες αγγειοπλάστες προκειμένου να διασφαλίσουμε τη δημιουργία ενός άριστου κεραμικού σκεύους.

Κατόπιν είναι η σειρά μας να μετατρέψουμε το αγγείο αυτό σε ένα έργο τέχνης.

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας επικεντρωνόμαστε προσωπικά σε κάθε κομμάτι και ακολουθούμε όσο το δυνατό πλησιέστερα τις αρχαίες Ελληνικές τεχνικές για τη ζωγραφική και τη διακόσμηση του κάθε κεραμικού.

Αυτό που τελικά θα παραλάβετε είναι ένα μοναδικό έργο τέχνης που θα σταθεί περήφανα στην συλλογή σας.

Προϊόν χειροποίητο στην Ελλάδα. Επαγγελματική συσκευασία. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφαλή συσκευασία των εύθραυστων αντικειμένων μας για την ασφαλή παράδοση.

Είναι μόνο διακοσμητικό και όχι χρηστικό αντικείμενο.

ΕΣΠΑ