Τέχνη εμπνευσμένη από την Αρχαία Ελλάδα

Καλάθι Αγορών

0 Προϊόντα  - 0.00€
http://schema.org/InStock

Μινωική κεραμική οινοχόη Ηράκλειο - MYC065COD101/23

Κωδικός Προϊόντος: MYC065COD101/23
Διαθεσιμότητα: Σε Απόθεμα

Μινωική κεραμική οινοχόη διακοσμημένη με δελφίνια, από Ηράκλειο, Κρήτης 1800 π.Χ. χειροποίητο , αντίγραφο μουσείο. Διαστάσεις:12 x 11 εκ

Τιμή: 45.00€

Μινωική κεραμική οινοχόη Διακοσμημένη με δελφίνια με όμορφα χρώματα και θέμα εμπνευσμένο από το ζωικό βασίλειο , από Ηράκλειο, Κρήτης 1800 π.Χ. χειροποίητο , αντίγραφο μουσείου.
H Οινοχόη είναι αγγείο για την έκχυση του κρασιού που χρησιμοποιούσαν στην αρχαιότητα.

Οι Μινωίτες έφτιαχναν πήλινα αγγεία με τη βοήθεια του τροχού , που τα διακοσμούσαν με σχέδια και χρώματα παρμένα από τη φύση, όπως λουλούδια, ψάρια, κοχύλια κ.ά.

Τα δελφίνια συμβολίζουν την ελευθερία, την χαρά, τη δύναμη, το μεγαλείο της φύσης, την αρμονία και τον αλτρουισμό. Δεκάδες μύθοι μιλούν για τις ιδιαίτερες σχέσεις τους με θεούς και ανθρώπους. Σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς ήταν ζώα ιερά.

Στην αρχαία Ελλάδα δελφίνια συνόδευαν τους θεούς Ποσειδώνα και Απόλλωνα. Οι αρχαίοι Έλληνες τα σέβονταν και τα λάτρευαν, καθώς μέσα από αυτά διδάσκονταν το σεβασμό στη ζωή και τον φυσικό κόσμο.

Από περίπου το 2700 έως το 1450 π.Χ., ο μινωικός πολιτισμός άνθισε ως ναυτική και εμπορική κουλτούρα. Αυτός ο ζωντανός πολιτισμός επικεντρώθηκε στο νησί της Κρήτης και τελικά κυριάρχησε στην περιοχή του Αιγαίου. Οι Αιγύπτιοι ονόμασαν τους Μινωίτες «τους λαούς της θάλασσας» και είχαν μια πολύτιμη εκτίμηση για τα κεραμικά και τα κεραμικά της Μινωικής, που βραβεύτηκαν για τα καινοτόμα σχήματα και τα σχέδια εμπνευσμένα από τη θάλασσα. Τα αγγεία και οι κανάτες τους φτιάχτηκαν σε λεπτό πηλό με λεπτούς τοίχους και ήταν εξαιρετικό επίτευγμα αυτή τη στιγμή. Οι ιστορικοί έχουν μάθει τα πάντα για να μάθουν για τους μινωικούς ανθρώπους μέσω του έργου τέχνης τους. Έργα τέχνης όπως πίνακες ζωγραφικής, κεραμικά, γλυπτά και αρχιτεκτονικά σχέδια ήταν σημαντικά για τους ανθρώπους του μινωικού πολιτισμού στην Κρήτη.

Η κεραμική αυτής της περιόδου χαρακτηρίζεται από μια πληθωρική χαρά στη φύση. τα μοτίβα είναι πιο φυσιοκρατικά και υπάρχει μεγαλύτερη αίσθηση κίνησης.
Ονοµάστηκε Μινωικός από το µυθικό βασιλιά Μίνωα, το γιο της Ευρώπης και του Δία. Στην πραγµατικότητα Μίνωες λέγονταν όλοι οι βασιλιάδες της Κρήτης για πολλούς αιώνες.

Η Κρήτη που βρίσκεται στη µέση της Μεσογείου, λόγω της θέσης της, έγινε γρήγορα µεγάλη ναυτική και εµπορική δύναµη.

Πολλά λιµάνια υπήρχαν στο νησί κι αµέτρητα κρητικά καράβια διέσχιζαν το Αιγαίο.

Ταξίδευαν σε όλες τις Κυκλάδες κι έφταναν µέχρι την Ανατολή, την Αίγυπτο, την Τροία και την Κύπρο.

Οι Κρήτες ή Μινωίτες πουλούσαν εκεί τα προϊόντα τους, λάδι, µέλι και κρασί, αγγεία, κοσµήµατα και σφραγίδες κι έφερναν στην Κρήτη χαλκό, ασήµι, χρυσάφι, ελεφαντόδοντο και πολύτιµες πέτρες.

Οι Μινωίτες ήταν σπουδαίοι αγγειοπλάστες. Με τη βοήθεια του τροχού κατασκεύαζαν πήλινα αγγεία σε πολλά σχήµατα και µεγέθη και τα διακοσµούσαν µε πολλά σχέδια και χρώµατα.

Ζωγράφιζαν σχέδια παρµένα από τη φύση, όπως: λουλούδια, φύλλα, ζώα, ψάρια, κοχύλια, αστερίες κ.ά.

Την εποχή που ο Κυκλαδικός πολιτισµός βρισκόταν σε µεγάλη ανάπτυξη, ένας άλλος λαµπρότερος πολιτισµός γεννήθηκε στην Κρήτη.

Η προσωπική μας αγάπη και το ενδιαφέρον για την Αρχαϊκή τέχνη, σε συνδυασμό με την μακρόχρονη εμπειρία μας στον τομέα της ζωγραφικής για περισσότερο από 40 χρόνια, εγγυάται το άριστο αποτέλεσμα της δουλειάς μας.

Συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους Έλληνες αγγειοπλάστες προκειμένου να διασφαλίσουμε τη δημιουργία ενός άριστου κεραμικού σκεύους.

Κατόπιν είναι η σειρά μας να μετατρέψουμε το αγγείο αυτό σε ένα έργο τέχνης.

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας επικεντρωνόμαστε προσωπικά σε κάθε κομμάτι και ακολουθούμε όσο το δυνατό πλησιέστερα τις αρχαίες Ελληνικές τεχνικές για τη ζωγραφική και τη διακόσμηση του κάθε κεραμικού.

Αυτό που τελικά θα παραλάβετε είναι ένα μοναδικό έργο τέχνης που θα σταθεί περήφανα στην συλλογή σας.

Είναι μόνο διακοσμητικό και όχι χρηστικό αντικείμενο.

ΕΣΠΑ